top of page

Werkplaats | APK

Dankzij de invoering van de APK-keuring is het een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert hiervan mee, want de keuring levert schone en veilige auto’s op. Ook als ze iets ouder zijn. Wij hebben meerdere APK-keurmeesters in dienst. Die zien er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen van uw auto geschikt zijn om de weg weer veilig op te kunnen.

 

Zelden afkeuringen
De APK-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. 

BCS_Autocentrum van Egmond_05.jpg

Als uw voertuig al eerder is gekeurd

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens raadplegen of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

Nieuwe regels
Onlangs zijn de APK-regels aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine en diesel. Ook de datum van de eerste toelating (dus wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op de keuringsinterval. In het overzicht hiernaast van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.

Meteen een APK afspraak maken

Maak nu snel en makkelijk een online werkplaatsafspraak voor uw APK door hier te klikken of te bellen naar 071 - 402 29 11 (optie 1).

bottom of page